Zvolené mestá:

Hľadám v meste

Topoľčany sa počas hodov pokúsia o svetový rekord

10. 08. 2021

Počas víkendu 13. až 15. augusta sa uskutoční už 27. ročník Topoľčianskych hodov. Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany pripravili pre občanov bohatý program, ktorý sa tentokrát bude odohrávať na dvoch miestach – nielen tradične na Námestí M. R. Štefánika, ale aj v Parku športovcov, ktorý vďaka svojej rozlohe ponúka dostatok priestoru aj na väčšie podujatia. 

Topoľčianska krv ostane v meste
Ešte pred začatím hodov bol v Topoľčanoch dlhodobou tradíciou odber krvi pre verejnosť. Takzvaná Primátorská kvapka krvi sa tento rok uskutoční v stredu 11.8.2021 od 8:00 do 10:30. „Kvapku krvi organizuje mesto v spolupráci so Svet zdravia Nemocnicou Topoľčany, a.s., aby životodarná tekutina ostala k dispozícii pre pacientov z Topoľčian,“ vysvetľuje primátorka mesta JUDr. Alexandra Gieciová.  

Možno padne svetový rekord
Kultúrny program sa začína už v piatok koncertmi na námestí. V sobotu od 16:00 sa priestor pred radnicou opäť zaplní slávnostne prestretými stolmi, aby mesto pohostilo Topoľčancov za Stolom štedrého Žochára. Občania môžu pozvať svojich priateľov a rodinu a rezervovať si stôl vopred na čísle 0915 955 725. „Občerstvenie si môžu návštevníci priniesť, alebo sa ponúknuť maškrtami od mesta Topoľčany a partnerov hodov za dobrovoľný príspevok pre Nadáciu mesta Topoľčany. Okrem toho sa mesto pokúsi o prekonanie Guinnessovho rekordu v príprave vajíčkovej omelety, na čo sa veľmi tešíme,“ uvádza primátorka.  

Tublatanka príde po rokoch na rande s mestom
Počas hodov sa predstavia kapely, ktoré v minulom roku nemali možnosť svoje koncerty odohrať. V sobotu večer v Parku športovcov zahrá energická multižánrová kapela Heľenine oči. V nedeľu na domácej pôde po rokoch odohrá koncert legendárna Tublatanka. Okrem headlinerov si návštevníci budú môcť vypočuť aj kapely Prima, Disk, orchestrálnu formáciu Taste of Brass, kapelu Mila Suchomela Šalefuky a mnoho ďalších, vrátane domácich speváckych súborov. O zábavu sa postará aj bruchovravecká šou Sranda banda.

Pozor na parkovanie
Keďže podstatná časť programu sa bude odohrávať v Parku športovcov, s cieľom vyhnúť sa dopravným kolíziám a zvýšiť bezpečnosť prijalo mesto niekoľko parkovacích obmedzení: „V sobotu aj v nedeľu od 15:00 bude uzatvorená Kalinčiakova ulica a vjazd bude povolený len osobám, ktoré majú na ulici pobyt,“ objasňuje náčelník Mestskej polície Mgr. Maroš Kmeťko. „Parkovanie bude možné na Dopravnej ulici na parkovisku pred Ozetou, na Námestí Ľ. Štúra, pod nadjazdom, pred zimným štadiónom a v uliciach v okolí Parku športovcov, ale iba v jednom smere jazdy. Premávku bude usmerňovať polícia,“ dodáva náčelník. 

Všetkým občanom a návštevníkom mesta prajeme počas hodov príjemnú zábavu.  

   


Text: Lenka Savarová, Mesto Topoľčany

AQUATEK spol. s r.o.

Predaj výrobkov do kúpeľne - sprchové kúty, vane, umývadlá, kúpeľňový nábytok

Ceramica Latina spol. s r.o.

Predaj keramických umývadiel do kúpeľne

PROFIX RD

Veľkoobchodný predaj pneumatického náradia a spojovacieho materiálu

ChangEat

Regulácia váhy a optimalizácia stravovacích návykov

VISTACO s.r.o.

strešné izolácie